16 oktober 2021

Alle voordelen op een rijtje van het nieuwe officepakket

2 min read

Misschien kende je Office 365 al, maar Microsoft heeft nu ook al een tijdje Microsoft Office 2019 op de markt gebracht. Het grootste verschil is het aanschaffen van het pakket, want dat is ander bij Office 2019. Het Office 2019 pakket is mogelijk om aan te schaffen zonder dat je vast zit aan een abonnement. Je betaalt namelijk eenmalig een vast bedrag en dit is bij Office 365 niet het geval, hierbij betaal je namelijk maandelijks een bedrag.  

Nieuwe mogelijkheden

Office 2019 heeft verschillende mogelijkheden waar je ondertussen al wel mee bekend bent, maar hieronder staan ze nog even op een rijtje. 

Word 2019

Met dit programma van Office 2019 ben je waarschijnlijk al wel bekend. Een van de nieuwste mogelijkheden daarbinnen is dat er een spraakfunctie verbonden is aan de applicatie. Deze mogelijkheid zorgt ervoor dat Word de tekst voorleest. Daarnaast is het mogelijk om jouw tekst te vertalen in een andere taal met één druk op de knop.

PowerPoint 2019

Binnen PowerPoint is het sinds kort mogelijk om de overgangen van de dia’s professioneler te laten verlopen. Daarnaast is het ook mogelijk om de afbeeldingen op een bepaalde manier te importeren, zodat de kwaliteit niet verslechterd.

Excel 2019

Binnen Excel 2019 zijn er veel dingen toegevoegd om het professioneler te maken. Zo heb je toegang tot meerdere grafieken, diagrammen en formules. 

OneNote2019

OneNote2019 heeft de meeste veranderingen ondergaan. Het ziet er niet alleen moderner uit, ook is het mogelijk om symbolen en video’s toe te voegen. Verder kent OneNote nog meer wijzigingen, en dit heeft voornamelijk te maken met de snelheid. 

Outlook2019

Binnen Outlook2019 is het nu mogelijk om een ‘@’ voor iemands naam te zetten, zodat het mogelijk is om daadwerkelijk iets specifiek te sturen naar diegene. Daarnaast is het mogelijk om relevante e-mailberichten bovenaan te plaatsen. Deze functie kun je zelf in en uitschakelen.

Naast deze nieuwe mogelijkheden die hierboven vermeld staan, zijn er nog meer nieuwe verbeterpunten die Office2019 heeft toegepast. Hier zal je zelf snel genoeg achter komen tijdens het gebruik ervan!