9 december 2021

Allround technicus? Ga aan de slag als storingsmonteur!

Vacature monteur Utrecht

De laatste jaren beginnen de tekorten aan technici steeds nijpender te worden in landen als Nederland. Deze tekorten zijn zeer serieus te nemen, want een tekort aan technisch onderlegd personeel kan op den duur ontwrichtend werken voor de samenleving. Zo begint de vraag naar goede monteurs de laatste jaren steeds groter te worden en het aanbod ogenschijnlijk steeds kleiner. Als je zelf monteur bent is dat ergens gunstig, want je bent nagenoeg altijd verzekerd van werk. Zoek je bijvoorbeeld een vacature monteur Utrecht, dan is de kans zeker aanwezig dat je voor een van de nu vacante posities zo kan worden aangenomen. Interessant aan het beroep van monteur is verder dat er uitgebreide doorgroeimogelijkheden zijn. Je kunt bijvoorbeeld proberen door te groeien tot storingsmonteur. Wat je in die hoedanigheid doet en wat de gunstige kanten van dit beroep zijn lees je hieronder.

Vacature monteur Utrecht

Wat doe je zoal als storingsmonteur?

Als je storingsmonteur bent, dan draai je in die hoedanigheid meestal oproepdiensten. Vaak vinden deze diensten ’s avonds en in het weekend plaats. Wanneer een van je klanten dan een storing heeft in een apparaat die zo snel mogelijk moet worden verholpen, dan word je opgeroepen en geacht meteen te komen om het probleem op te lossen. Dit kunnen storingen van allerlei aard zijn. Zo bezien komen diverse monteursspecialisaties samen in het beroep als storingsmonteur. Als storingsmonteur moet je dan ook veelzijdig gekwalificeerd zijn.

De voordelen van het beroep van storingsmonteur op een rij

Mede doordat je allround bent en omdat je op onregelmatige tijden werkt kun je als storingsmonteur rekenen op een uitstekend salaris.

Je haalt veel voldoening uit je werk, want je lost acute problemen voor je klanten op.

Het is werk met veel afwisseling en je bent telkens omringd door andere mensen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *