16 oktober 2021

De voordelen van thuis blijven wonen op de oude dag

2 min read
senioren langer thuis wonen

Je wordt een dagje ouder. Dat kan ervoor hebben gezorgd dat jij of je familie denkt dat het misschien tijd wordt om ergens anders te gaan wonen. Maar je denkt er ook aan om gewoon thuis te blijven genieten van de oude dag. En gelukkig zijn er genoeg manieren om het ouder worden makkelijk te maken thuis, zoals bijvoorbeeld de meubels van Well-Fair. Als je de mogelijkheid hebt, is het het zeker waard om hier te lezen wat de voordelen zijn van thuis blijven wonen op je oude dag.

Je onafhankelijkheid behouden

Thuis blijven wonen betekent dat je een veel meer onafhankelijk leven kan leiden. De gehele dag door kun je zelf bepalen wat je wilt doen, je kan op elk moment van de dag bezoek ontvangen en je kan eten wat en wanneer je wilt. En je houdt gewoon al je spulletjes om je heen. Wellicht zul je je iets moeten aanpassen als je bijvoorbeeld rekening moet houden met welke tijd de zuster voor je langs komt elke week. Maar je bent sowieso meer onafhankelijk dan wanneer je in een verzorgingshuis gaat wonen.

Alles op je eigen tempo

Thuis ouder worden betekent dat je alle gemakken van thuis behoudt. Verzorgingshuizen kunnen kleinere woonruimtes en aangepaste schema’s hebben zodat alles samenvalt met de andere bewoners. Kies je ervoor om thuis te blijven, dan leef je het leven in je eigen tempo en in je eigen ruimte. Je kunt uitslapen, of juist zo vroeg opstaan ​​als je wilt. Thuis kun je je dag plannen volgens wat jij wilt doen in plaats van met het schema van veel andere bewoners mee te moeten gaan.

Makkelijk contact met familie en vrienden

Misschien wel het beste aan thuis ouder worden: de mogelijkheid om altijd familie en vrienden te bezoeken. Op je huidige adres heb je waarschijnlijk een aantal buren die je kent en vertrouwt, en misschien wel goede vrienden mee bent. Daarnaast weet je familie precies waar je woont en de kans is dat zo ook in de buurt wonen. In een verpleeghuis zijn vaak beperkte bezoekuren. Het is dus natuurlijk wel mogelijk om bezoek te hebben van familie en vrienden, maar dit wordt wel beperkt door tijdschema’s. Wil je graag thuis blijven wonen, vertel dit aan je familie en kijk hoe jullie dit mogelijk kunnen maken. Grote kans dat je familie je graag wilt helpen bij het zorgen dat je thuis kan blijven wonen.