16 oktober 2021

Denk hieraan bij het kopen van een nieuwe tuinschuur

1 min read
tuinschuur

Je wilt een nieuwe tuinschuur kopen voor jouw tuin, zodat je eindelijk eens die fietsen en het tuinmateriaal kwijt kunt. Maar waar moet je nu echt aan denken als je een nieuwe tuinschuur gaat kopen? In dit artikel kun je hier meer over lezen.

tuinschuur

1. Denk goed na over het houtsoort

Een belangrijk punt waar je op moet letten bij het kiezen van een nieuwe tuinschuur is het houtsoort waar het van gemaakt is. Sommige houtsoorten zijn namelijk van veel betere kwaliteit dan anderen. Als je kiest voor geïmpregneerd hout, weet je dat je tuinhuis beter bestand is tijdens de weersomstandigheden. Daarbij moet je bij het bepalen van het houtsoort natuurlijk ook letten op wat jij mooi vindt.

tuinschuur

2. Bepaal hoe je kunt zorgen voor een langere levensduur

Natuurlijk wil je niet dat je jouw tuinschuur na een aantal jaren alweer moet vervangen. Daarom is het slim om van tevoren al goed na te denken over het verlengen van de levensduur.

Zo kan het plaatsen van een fundering van tegels of beton wegzakken voorkomen. Als je hier ook nog eens funderingsbalken op plaatst, kun je voorkomen dat het hout gaat rotten. Daarnaast kan het plaatsen van een dakgoot ervoor zorgen dat het regenwater niet langs de houten wanden loopt, waardoor het hout langer meegaat.