17 januari 2022

Goed communiceren in de bouw

Communicatie in de bouwsector is ontzettend belangrijk. Door goed met elkaar te communiceren werk je veiliger, productiever en er zijn minder ergernissen. We zien de afgelopen jaren al een grote verbetering in de communicatie in deze sector. Bouw is niet meer zoals dit vroeger was. Het is een stuk veiliger en de werkomgeving is erg verbeterd. Er zijn wel altijd zaken waar verbeteringen doorgevoerd kunnen worden. Zo ook communicatie!

Werk altijd veilig

Veiligheid hoort altijd op nummer 1 te staan. Vooral in de bouw. Je werkt vaak in een spannende omgeving waar het snel mis kan gaan als je de regels niet nastreeft of niet goed kent. Ongelukken wil je natuurlijk voorkomen. Zo zijn er veel bedrijven die hun protocol regelmatig aanpassen om zo veilig mogelijk te werken. Om dit nog meer te verbeteren kun je ook meer interne trainingen geven. Je werknemers de machines beter leren kennen op verschillende manieren draagt enorm bij aan de veiligheid.

Zorg voor de beste technologie

Als je collega aan de andere kant van de locatie aan het werk is, is het lastig om elkaar te spreken. Hierbij is communicatie belangrijk. In de bouw hebben we vaak te maken met geluidsoverlast. Door bijvoorbeeld een portofoon kopen kun je hier verbetering in te brengen. Je kunt hierover eerst in gesprek gaan met het merk die de gadgets verkoopt. Omschrijf waar je het product wilt gebruiken, hoe vaak en door wie. Op basis van deze informatie kan de verkoper het juiste product adviseren.

Teambuilding projecten inplannen

Uiteindelijk is het ook belangrijk dat collega’s het onderling goed met elkaar kunnen vinden. Dit draagt bij aan communicatie op de werkvloer. Als werkgever kun je hier aan bijdragen door meer teambuilding workshops in te plannen. Dit kan natuurlijk werk gerelateerd zijn, maar ook privé!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *