17 januari 2022

Google

Google is een van de grootste merken ter wereld. In 2007 is het zelfs verkozen tot het sterkste merk ter wereld. Iedereen gebruikt Google waarschijnlijk dagelijks. Het is een snelle manier om een antwoord te vinden. Daarnaast zijn er weinig dingen waar Google je niet mee kan helpen. Het is dan ook niet gek dat het het sterkste merk ter wereld is. Waar zouden we tegenwoordig nog zijn zonder het alwetende Google. De functies zijn ook oneindig. Je kunt niet alleen zoeken naar artikelen of informatie, maar ook naar bijvoorbeeld afbeeldingen. Afbeeldingen die voldoen aan jouw zoekcriteria worden binnen enkele seconden allemaal aan jou getoont. Daarnaast kun je ook gebruik maken van Google Maps. Dit is een routeplanner die zowel online als offline gebruikt kan worden. Een andere handige functie is Google shopping inzetten. Als je zoekt op kledingstukken zal Google de beste resultaten van verschillende sites voor jou naar boven halen. Zo heb jij in een oogopslag alles op een rijtje.

Geschiedenis van Google

Google begon als een studentenproject van twee studenten aan Stanford University. Ze vonden een systeem uit waarbij servers het internet afzoeken en deze sorteren op de zoekopdracht van de gebruiker. In eerste instantie noemde ze hun zoekmachine BackRub, maar ze veranderden dit later in Google. Het woord is een variant van het woord googol wat synoniem is voor een 1 met honderd nullen. De missie van het bedrijf was om alle informatie wereldwijd toegankelijk te maken. Dat is ook hoe wij Google tegenwoordig kennen.

Producten van Google

Naast het al eerder genoemde Google shopping, heeft Google nog talloze producten waar wij als gebruiker gebruik van kunnen maken. De populaire e-mailservice Gmail is bijvoorbeeld ook onderdeel van Google. Net zoals Google Docs, Google Street View, Google Presentations of bijvoorbeeld Youtube. Het is tegenwoordig dan ook onmogelijk om onder het bestaan van Google uit te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *