17 januari 2022

Hoe je de beste fitness bank kiest voor beginners.

Als je van plan bent om thuis te trainen en serieus thuis wilt trainen. Dan zou je moeten overwegen om te investeren in een goede fitness bank. Een fitness bank geeft je de stabiliteit en veelzijdigheid om veel verschillende halteroefeningen uit te voeren en thuis een veel betere training te krijgen.

Als je een echte beginner bent, zijn hier al mijn beste tips, advies en aanbevelingen voor het kiezen van de beste fitness bank voor beginners.

Plat of vast vs verstelbaar

Er zijn een paar belangrijke verschillen tussen een vaste vlakke bank en een bank die kan worden aangepast en gekanteld en/of afgenomen. De eerste is het bewegingsbereik van de bank voor verschillende oefeningen. Een verstelbare bank zal veel veelzijdiger zijn en je een grotere verscheidenheid aan liften mogelijk maken. Verstelbare banken zullen echter meestal een stuk duurder zijn. Er zijn gewoon meer mechanica en bewegende onderdelen bij betrokken, dus de kosten gaan omhoog. In de meeste gevallen kun je een hoogwaardige platte bank krijgen voor dezelfde prijs of minder dan een goedkope verstelbare bank.

Verstelbare banken zijn ook vaak ongeveer twee keer zo zwaar als platte banken, dus houd er rekening mee dat platte banken een stuk gemakkelijker te verplaatsen, op te stellen en te vervoeren zijn.

Draagvermogen

Hoeveel gewicht kan een bank eigenlijk dragen?

Dit is een heel belangrijke vraag die moet worden beantwoord voordat je koopt. Je vindt goedkope fitness banken met een capaciteit van slechts 50 euro en hoogwaardige banken die meer dan 500 euro zijn. Als je een grote kerel bent die veel gewicht zal tillen, zal een bank met een lage capaciteit niet werken voor jou. Erger nog, het zal vreselijk onveilig zijn.

Zorg ervoor dat je rekening houdt met jouw lichaamsgewicht en welke gewichtshalters je gaat gebruiken, en zorg ervoor dat elke bank die je koopt de lading aankan.

Begroting

De veiligste, stevigste banken met het hoogste draagvermogen kosten doorgaans meer geld. Met andere woorden, je krijgt waar je voor betaalt. Dat wil echter niet zeggen dat je geen grote waarde kunt krijgen op een goedkopere fitness banken. Fitness banken zijn in feite een aardige investering, met zelfs behoorlijk dure banken die soms 150 euro of minder kosten. Het ding dat je lichaam vasthoudt en ondersteunt terwijl je gewichten tilt, is waarschijnlijk geen apparaat dat je goedkoop wilt kopen, maar ik heb hieronder een aantal echt solide budgetaanbevelingen voor je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *