16 oktober 2021

Klussen in de tuin in het voorjaar

2 min read
terras

In het voorjaar komen de bloemen weer tot bloei. De vogels beginnen weer te fluiten. De mensen zijn vrolijker. Het zonnetje gaat meer schijnen. Heerlijk. Toch gaan er ook zweetdruppels op je voorhoofd komen. Je tuin kan namelijk nog wel een beurt gebruiken. Wat kun je allemaal doen om je tuin in topconditie te krijgen voor warme en lange zomeravonden? Dat lees je allemaal in dit artikel.

Nieuwe tegels op je terras

Je bent helemaal klaar met die oubollige tegels of stenen die momenteel in je tuin liggen. Leg daarom even een stel nieuwe tegels in je tuin. Het is het slimst om hier een specialist voor in te schakelen. Zij kunnen waterpas het terras voor je leggen. Bekijk de website van bestratingsmarkt.com. Dit bedrijf heeft ontzettend veel mogelijkheden op het gebied van tegels.

Terrasoverkapping in de tuin plaatsen

Een terrasoverkapping is ideaal als je ook in het voor- en najaar in de tuin wilt zitten. Ook kun je er een heerlijke loungebank plaatsen. Een terrasoverkapping gaat je waarschijnlijk flink wat centen kosten. Toch is het de moeite waard om hier eens over na te denken. Veel mensen vinden het heerlijk om altijd droog en beschut te kunnen zitten, als de temperatuur nog prima is. Er kan regen of wind zijn, met een terrasoverkapping heb je daar weinig last van.

Onkruid wieden en gras maaien

Als je wilt dat je tuin er netjes bij ligt, dan ontkom je niet aan dit punt. Je zult je mouwen moeten opstropen en aan de gang moeten. Onkruid wieden is misschien niet het leukste klusje, toch is het nodig om je tuin er mooi uit te laten zien. Als het onkruid weggehaald is, is het tijd om het gras weer mooi kort te maaien.

Struiken en heggen snoeien

Struiken en heggen groeien vaak onevenredig. Het is daarom belangrijk om in het voorjaar de heggen en struiken gelijk te snoeien.

Terras opruimen en vegen

Bij veel tuinen zie je dat er veel spullen door de tuin verspreid liggen. Leg deze spullen in de garage. Dit oogt veel netter. Veeg na afloop het terras netjes aan.