16 oktober 2021

Let hierop bij de aanschaf en het onderhoud van een deur

2 min read
binnendeuren

Als je een deur gaat uitzoeken voor je huis is het belangrijk om met bepaalde zaken rekening te houden. Een deur gaat je een flinke duit kosten, dus het is wel belangrijk om goed te kijken voor welke deur je gaat. Waar moet je op letten bij de aanschaf van een deur? Hoe kun je je deur het beste onderhouden zodat deze lang mee gaat? De antwoorden op deze vragen vind je in dit artikel.

Op zoek naar een deur?

Ben je op zoek naar een nieuwe buitendeur of binnendeur? Bezoek dan Deurmarkt.com. Ook kun je op deze website terecht voor deurluifels en schuifdeursystemen. Deurmarkt.com wordt met een 8.7 beoordeeld op basis van 653 beoordelingen. Neem dus gerust een kijkje!

Materiaal voordeur uitkiezen

Het is belangrijk om een deur te kiezen die bij jou past. Je moet je voordeur mooi vinden. Laat je niet door de verkoper op andere gedachten brengen wat betreft de deur. Vaak is je eerste ingeving de beste. De materialen waar de deuren gemaakt van worden zijn hout en kunststof (pvc). Een houten deur geeft heel veel karakter mee aan je huis, ook heeft het een hoge isolatiewaarde. Wel heeft een houten deur meer onderhoud nodig.

Veiligheid deur

Het is natuurlijk belangrijk dat de deur wel stevig en veilig genoeg is. 2 op de 5 deuren in Nederland zijn veilig. Heeft jou deur nog geen veiligheidsbeslag? Zorg dat dat je dit op je deur plaatst. Het is daarnaast belangrijk dat je goede scharnieren en sloten op je deur hebt. Het kost je even wat geld, maar het is een waardevolle investering.

Deur onderhouden

Als je een houten deur hebt of binnenkort gaat aanschaffen, dan moet je weten dat hier wat meer onderhoud bij komt kijken dan bij een kunststof deur. Je moet de deur namelijk schilderen. Na een jaar of 10 kan het nodig zijn om de deur te voorzien van een nieuw laagje verf. Bij kunststof deuren is het niet nodig om de deur te schilderen. Maak de deur helemaal af door te kiezen voor een mooie beglazing.