16 oktober 2021

Meer groen op kantoor met deze tips!

2 min read

Milieuvriendelijker leven wordt steeds belangrijker. Niet alleen thuis, maar ook op werkgebied. Het is belangrijk om steeds bewuster te gaan leven en richting een steeds groener leven te gaan. Door met zijn allen kleine stappen te maken, kunnen we zorgen voor een grote impact. Dit kan ook op kantoor! Met onderstaande tips kun je een klein begin maken naar een groener kantoor waarin iedereen milieubewust aan het werk is. Niet alleen is dit een voordeel voor onze planeet, maar ook voor je werknemers. Meer groen op kantoor vergroot de productiviteit wat betekent dat je als kantoor nog meer kunt groeien!

Milieuvriendelijk inrichten

Vind je het lastig om je kantoor om te bouwen naar een milieuvriendelijke plek. Vraag dan een expert om hulp voor je projectinrichting. Hierbij krijg je tips op wat voor manieren je groener kunt werken en leven en ook hoe je je kantoor hierop kunt aanpassen. Een paar tips? Denk aan milieuvriendelijke meubels zoals de Vitra bureaustoelen en het plaatsen van afvalbakken waarmee het eenvoudig is afval te scheiden. Ook kun je aan je werknemers vragen wat zij belangrijk vinden en wat echt thuishoort in een milieuvriendelijk kantoor. Grote kans dat er weer nieuwe ideeën bij komen en dat je met deze kleine stappen al heel ver kunt komen.

Meer natuur in de ruimtes

Dan bestaat er ook iets als meer natuur in de kantoorruimtes. Denk aan groenwanden door de gangen die ervoor zorgen dat er meer zuurstof binnenkomt. Vergeet ook niet voldoende planten te plaatsen bij de werkplekken. Planten helpen stress verminderen en zorgen voor een schonere lucht. Iemand die heel de dag bezig is op computers, gaat dit zeker waarderen. ander mooi voorbeeld is, wanneer er de mogelijkheid is, het verbouwen van een kleine moestuin waar men zelf fruit en groente kan kweken. Deze kunnen als tussendoortjes op kantoor gegeten worden.