17 januari 2022

Slaap weer gezond in de nachten

snurk beugel

Wanneer je snurkt dan denk je vaak dat je goed slaapt, maar niks is minder waar. Snurken is slecht voor de gezondheid en kan meer schade aanrichten dan je denkt, hoe langer je snurkt hoe groter de kans dat je nog meer problemen krijgt. Snurken wordt veroorzaakt door de luchtwegen die worden geblokkeerd door de weke delen. Door een snurk beugel te gebruiken blijven de luchtwegen vrij, je kaak blijft namelijk in een lichte positie naar voren staan tijdens het slapen.

Hoe wordt de beugel precies op maat gemaakt?

snurk beugel

Een snurkbeugel bestellen kun je natuurlijk eenvoudig online doen op de website, maar hoe weet je nu dat de beugel perfect past in je mond en je niet meer snurkt? Als je de gegevens invult dan krijg je een set thuisgestuurd waarmee je eenvoudig een afdruk kunt maken van je kaken. De afdruk stuur je terug, daarna kan het laboratorium de beugel exact op maat maken met behulp van ja afdruk. Krijg je de beugel terug dan kun je eenvoudige en kleine correcties zelf uitvoeren.

Waaruit bestaat de snurkbeugel?

snurk beugel

De beugel bestaat uit twee kunststof delen die passend op je eigen tanden worden vervaardigd. Het tandtechnisch laboratorium zorgt ervoor dat je een beugel krijgt die perfect aansluit op je eigen gebit. Maar ook bij een prothese kun je de snurkbeugel gebruiken. Bij het dragen van de beugel wordt de kaak in een lichte positie naar voren gebracht, hierdoor blijven de luchtwegen vrij. De weke delen vallen niet meer terug, wanneer deze wel terugvallen worden de luchtwegen afgesloten wat het snurken veroorzaakt.