16 oktober 2021

Tips voor meer gezelligheid in de woonkamer

2 min read

De woonkamer wordt gezien als de centrale plek in het huis. Hier brengen we dagelijks heel wat tijd door. Daarom is het wel fijn als dit een ruimte is waar je je fijn voelt en waar je even tot rust kunt komen na een lange dag werken. Helemaal nu de dagen weer snel donker worden, kun je de woonkamer omtoveren tot een knusse en gezellige plek. Maar deze sfeer hangt af van een aantal factoren. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Kleuren

De eerste indruk van een ruimte, heeft vooral te maken met de kleuren die hier worden gebruikt. Dit is dus ook het geval met de woonkamer. Om deze ruimte gezellig te maken, zul je moeten afwisselen met kleurtjes. Over het algemeen geldt de regel dat je zo’n twee tot drie kleuren kiest als basis. Zo wordt het interieur niet te druk en chaotisch en is alles in harmonie. Vooral warme tinten zorgen voor een knus en gezellig huis. Denk bijvoorbeeld aan warme tinten bruin, groen, oranje of rood. Als je liever geen felle kleur neemt, zijn er ook genoegen warme tinten beige en crème. Vervolgens kun je de ruimte ook gezellig en knus maken met accessoires, zoals kussens en meubels, in andere kleuren.

Verlichting

Ten tweede is verlichting erg belangrij voor het maken van sfeer in de woonkamer. De fout die veel mensen maken is dat zij een paar felle lampen ophangen en verder de ruimte niet meer gezellig maken met sfeerverlichting. Daarom raden we aan om naast de basisverlichting ook tijd te besteden aan sfeerverlichting. Denk bijvoorbeeld aan kaarsjes, tafellampjes, spotjes of slimme verlichting. Het voordeel van slimme verlichting is dat je deze op afstand kunt bedienen, zoals met Philips Hue. Wil je liever een ander merk? Kies van voor een alternatief Philips Hue.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *