18 januari 2022

Top kwaliteit jassen

In de koude wintermaanden is het dragen van een warme en comfortabele jas een vereiste. Naast comfort wil je ook dat de jas eenvoudig geopend en gesloten kan worden, hiervoor is een goed ritssluiting van essentieel belang. Veel winterjassen hebben naast een ritssluiting ook nog een extra knopensluiting die je hierover dicht doet, waardoor je geen enkele vorm van koude lucht door de jas voelt waaien. Er zijn diverse merken die bovenstaande jassen aanbieden, maar wanneer je kiest voor topkwaliteit kom je al snel uit bij Woolrich.

De oorsprong van Woolrich

Het merk vindt zijn oorsprong in 1830, hierdoor is het één van de meeste oude kledingmerken ter wereld. De kennis en kwaliteit die is verworven in deze lange periode is de basis van de ongekende populariteit van het merk. In de beginjaren produceerde Woolrich met name kleding voor arbeiders die moesten werken in bittere weersomstandigheden, zoals de vrieskou. Het merk is aan zijn oorsprong trouw gebleven en tot vandaag richt het zich nog voornamelijk op het produceren van parka’s en jassen.

De weg naar Europa

Door een tactische zet van W.P. Lavori werd het merk naar Europa gehaald. Door deze manoeuvre is het merk snel uitgegroeid tot een stoer en populair kledingmerk. Eenvoud, warmte en duurzaamheid zijn kernwaarden die het merk wilt uitbeelden. Na de start in Italië, Oostenrijk, Duitsland en Zwitserland, veroverde Woolrich daarna ook Nederland, België, Engeland, Scandinavië, Frankrijk en Rusland. Naast Amerika en het Europese continent raast het merk ook de rest van de wereld over, zoals Canada en Japan. Binnen zowel de mannen lijn als de dames lijn zijn er een paar jassen die beroemd zijn geworden. Zo is bij de heren de ‘Artic Parka’ een geliefd product en bij de dames vind je Boulder-jas die inmiddels tot cult item is verheven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *