16 oktober 2021

Verzeker jezelf van goede zorg voor je oldtimer motor

2 min read
oldtimer motor verzekeren

Heb je een oldtimer motor, dan ben je daar trots op en dan wil je zo lang mogelijk de weg op kunnen met je klassieker. Je moet er immers niet aan denken om de motor weg te moeten doen! Je oldtimer motor verzekeren met een passende verzekering voor klassieke motoren noemen we daarom als eerste tip om goed voor je oldtimer motor te zorgen. Natuurlijk is je motor verzekeren verplicht, maar het is een fijn gevoel als je een verzekering hebt die het totaalplaatje van bezit van een oldtimer motor begrijpt. Zorgeloos rijden op je oldtimer motor begint dus met een goede verzekering! Maar we hebben natuurlijk nog meer tips voor je om goed voor je motor te zorgen.

Gebruik originele onderdelen

Je wilt je motor zo origineel mogelijk houden. Gebruik daarom altijd nieuwe originele onderdelen als je toch iets moet vervangen op je oldtimer motor. Sommige merken motoren maken nog steeds de vervangbare onderdelen voor oudere motoren. Dan heb je geluk! Wordt het onderdeel wat je nodig hebt voor je oldtimer motor niet meer gemaakt? Verzeker jezelf er dan van je oldtimer motor mooi te houden door je motor te laten onderhouden door een met oldtimers ervaren motorgarage. Zoek zo mogelijk naar originele tweedehands onderdelen om mee te werken!

Geef je oldtimer motor een sopje

Wist je dat oldtimer motoren veel gevoeliger voor roest dan nieuwere motoren? Dit komt simpelweg door ouderdom. Je kan corrosie en heel veel gedoe met reparaties zo veel mogelijk voorkomen door je klassieker regelmatig een sopje te geven. En vergeet niet om vervolgens te zorgen dat de motor goed kan drogen. Ook als je met je motor buiten in de regen hebt gereden, kun je de motor het best goed drogen bij thuiskomst.

Zorg goed voor je oldtimer motor

Oldtimer motoren zijn prachtig om te zien, maar als bezitter weet je dat het lastig kan zijn om ze goed te onderhouden. Kies daarom echt voor een goede oldtimer motorverzekering, houdt zoveel mogelijk onderdelen origineel en geef je oldtimer motor regelmatig een sopje. Met een beetje liefde zal je oldtimer motor zo lang mogelijk blijven rijden!