16 oktober 2021

Waarom fietsen zo gezond is

2 min read
fietsen

Veel mensen in Nederland hebben wel een fiets. Fietsen is hartstikke gezond! Lees in dit artikel waarom fietsen zo gezond is voor het menselijk lichaam. Fietsen kan helpen om hart- en vaatziektes te voorkomen. Ook kan fietsen bijdragen aan een betere slaap, is het goed voor je bovenkamer en voor je spieren. Lees hier meer over waarom fietsen zo gezond is. Ben je op zoek naar een mooie fiets? Kijk eens op Bikesland.nl.

Fietsen goed voor hart en vaten

Als je veel fietst dan verklein je de kans op diabetes 2 en hart- en vaatziekten aanzienlijk. Fietsen heeft namelijk een positief effect op de doorbloeding. Het verhoogt je hartslag en daardoor gaat je bloed sneller stromen.

Low impact op gewrichten

Fietsen heeft weinig tot geen impact op je gewrichten, dit komt doordat je soepele en gelijkmatige bewegingen maakt op een fiets. Dit is anders bij hardlopen, dan komt je gewicht bij elke stap op je knieën en enkels. Veel mensen kiezen daarom voor fietsen als vorm van bewegen.

Verbranden van calorieën

Als je een uur fietst dan heb je al snel 600 actieve calorieën verbrandt. Daarnaast kun je overal fietsen. Je kunt er voor kiezen om in de sportschool te gaan fietsen, je kunt thuis op een hometrainer fietsen, maar je kunt ook in de natuur fietsen. Er zijn in Nederland talloze routes die je kunt fietsen.

Goed voor je bovenkamer

Als je fietst is dit niet alleen goed voor je lichaam, ook je brein gedijt prima bij een beetje beweging. Als je fietst dan wordt de bloedtoevoer naar de hersenen gestimuleerd. Er komt meer zuurstof in je bovenkamer.

Fietsen draagt bij aan sterke spieren

Als je elke dag minimaal een half uur fietst, dan zorg je ervoor dat je beenspieren sterk en soepel blijven. Als je regelmatig langere stukken fietst, kun je mooie gespierde benen krijgen.

Zorgt voor betere slaap

Als je dagelijks minimaal 30 minuten fietst, zal je ‘s avonds eerder slaap vatten. Als je in de buitenlucht fietst, dan kan het zonlicht ervoor zorgen dat het stresshormoon cortisol vermindert.