16 oktober 2021

Waarom je tweedehands kleding moet dragen

2 min read
tweedehands kleding

Tweedehands kleding. Er wordt veel over gezegd en geschreven. Vaak hangen er negatieve associaties om tweedehands kleding heen. Toch hangen er verschillende voordelen aan het dragen van tweedehands kleding voor mens en maatschappij. Die voordelen lees je in dit artikel.

Duurzame sokken

Ben je op zoek naar bamboe sokken om je outfit af te maken? Bamboe sokken in combinatie met tweedehands kleding, dan ben je goed bezig voor het milieu.

In goede staat

Vaak is tweedehands kleding dat wordt aangeboden op het internet van goede kwaliteit. De aanbieders van de tweedehands kleding handelen vaak al voor langere tijd in tweedehands kleding. De kleding is vaak nog niet heel vaak gedragen. Ook maken de verkopers van tweedehands kleding van te voren vaak de afweging of de kwaliteit van het kledingstuk nog wel goed is om te verkopen. Je kunt er dus vanuit gaan dat de kleding nog in goede staat is.

Tweedehands kleding is goedkoper

Het is misschien een inkoppertje maar tweedehands kleding is een stuk goedkoper dan nieuwe kleding. Tweedehands kleding kan wel tot 70% goedkoper zijn dan nieuwe kleding. Als je dus krap bij kas zit, is het slimmer om tweedehands kleding te gaan kopen.

Besparen grondstoffen, energie en afval

Als je tweedehands kleding koopt, dan hoeft er minder nieuwe kleding gemaakt te worden. En minder nieuwe kleding betekent ook minder nieuwe grondstoffen die uit de aarde gehaald moeten worden. Ook kost het minder energie om de kleding te maken.

Een paar keer dragen

Het is geen ramp als je kleding slechts een paar keer draagt. Het is immers tweedehands. Als je weet dat je een bepaald kledingstuk maar een paar zult dragen, kun je het beter tweedehands kopen. Scheelt jou in de portemonnee en het is anders zonde van het nieuwe kledingstuk.

Voorbeeld voor anderen

Als je tweedehands kleding draagt, dan ben je automatisch een voorbeeld voor anderen. Je vriendinnen zullen je vragen hoe je aan dat leuke jurkje komt. Antwoord dan vol trots dat je het tweedehands hebt gekocht.

Online kopen

Er zijn verschillende websites waar je tweedehands kleding kunt kopen. Zo kun je tweedehands kleding kopen op marktplaats, united wardrobe, tientje meer of minder of De Kledingkoffer.