17 januari 2022

Wat betekent SEA eigenlijk?

Heb jij je weleens afgevraagd wat SEA nu eigenlijk betekent? Dan zit je hier goed, want met deze blog willen we je hier wat duidelijkheid over bieden. Nieuwsgierig geworden? Lees dan gauw verder en ontdek wat SEA betekent en is!

Adverteren op Google

Wat betekent SEA, dat is de vraag waar deze blog om draait. De term SEA is een afkorting voor Search Engine Advertising. Adverteren in zoekmachines dus. Dit kan op allerlei verschillende zoekmachines, maar uiteindelijk draait het toch in 95% van de gevallen om adverteren in Google. Van de ontelbare zoekopdrachten die mensen wereldwijd het internet in slingeren wordt namelijk het overgrote deel op Google ingevoerd. Daarom is Google ook veruit het meest interessante platform om op te adverteren.

Online marketing

SEA maakt onderdeel uit van de vele verschillende takken van online marketing. Zo kun je bijvoorbeeld ook werken aan SEO, waarbij je probeert hoger te komen in de organische zoekresultaten van Google. Verder is er nog social, waarbij het draait om adverteren op de verschillende social media platformen die het internet rijk is, en komen er nog vele andere disciplines kijken bij online marketing. Dat is ook niet zo gek, want we zijn wereldwijd als mensen met zijn allen ontzettend vaak, veel en lang online

Een expert inschakelen

Wanneer je aan de slag wilt gaan met online marketing, zoals bijvoorbeeld SEA, dan is het in de meeste gevallen aan te raden om dit op een slimme manier te doen. Met slim bedoelen we dat je een expert inschakelt. Iemand die er verstand van heeft. SEA campagnes kunnen namelijk erg duur zijn en het is dan ook aan te raden om iemand met kennis van zaken jouw budget te laten verdelen, zodat je zeker weet dat dit ook daadwerkelijk iets oplevert. Niemand wordt namelijk vrolijk van weggegooid geld!