16 oktober 2021

Wat doe je tegen galm in huis?

1 min read
Galm in huis

Ga eens midden in je woonkamer staan en maak een hard geluid. In veel, vooral moderne, woningen zul je in meer of mindere mate een galm kunnen horen. Vooral bij nieuwbouw ligt de nadruk op de indeling van de ruimte en wordt akoestiek wel eens vergeten. We willen nou eenmaal in steeds grotere, ruimer ingedeelde woningen wonen met open keukens, hoge plafonds en grote ramen. Die grote kamers zijn ontzettend goed in het weerkaatsen van geluid en het gebrek aan zacht materiaal om geluid te absorberen zorgt ervoor dat elke toon moeiteloos door de kamer kan blijven stuiteren. Kijk eens op internet wat je kan doen tegen galm in huis. Een expert zal je precies kunnen aanbevelen wat voor jouw kamer een passende oplossing is. Hier wordt een aantal mogelijkheden genoemd:

Roomdividers

Galm in huis

Schermen die de ruimte opbreken in kleinere compartimenten zonder het gevoel van openheid weg te nemen zijn een goedkope oplossing om galm tegen te gaan.

Akoestische panelen

Akoestische panelen kun je overal ophangen en zorgen ervoor dat zich niet verder kan bewegen door de ruimte. Akoestische panelen hoeven niet altijd egale vlakken te zijn die het hele interieur van je kamer beïnvloeden. Er zijn akoestische panelen te bestellen met jouw favoriete schilderij bedrukt. Een simpele, subtiele oplossing voor galm.