9 december 2021

Wat is Social media advertising en hoe benut je het het beste?

Sociale media is niet meer weg te denken uit onze maatschappij. Het zou dus niet erg verstandig zijn om dit platform niet te gebruiken in je marketingstrategie.

Wat is social advertising?

Social advertising is een uitloper van digitale marketing waarbij betaalde advertentiecampagnes worden uitgevoerd op sociale-mediaplatforms om doelgroepen te bereiken. Marketeers en adverteerders kunnen hun merken promoten en de verkoop inspireren via de sociale kanalen die potentiële klanten vaak gebruiken.

In de online wereld wordt het steeds moeilijker om je boodschap onder de aandacht te brengen, aangezien de aandacht van de gebruiker steeds schaarser wordt. Adverteren op sociale media heeft een aanzienlijke impact omdat het je in staat stelt je boodschap aan je ideale kopers over te brengen tijdens hun aankooptraject. Voordat een nieuw product wordt uitgebracht, kan een B2C-merk bijvoorbeeld een merkbekendheidscampagne voeren om pre-buzz te genereren. Evenzo kan een B2B-organisatie hun publiek opnieuw aanspreken door middel van remarketingcampagnes om een ​​product met een hoog ticket te verkopen.

Hoe pak je dit het beste aan?

Er zijn verschillende platformen waarbij je aan social media advertising kunt doen. Er is Facebook, Instagram, Snapchat, Youtube, TikTok, LinkedIn, Twitter, enz.. Het is dan ook niet moeilijk om je te realiseren dat dit al snel een full-time job wordt. Net daarom kiezen de meeste bedrijven ervoor om hiervoor te rekenen op een expert. Een social advertising specialist inhuren zorgt er niet alleen voor dat jij meer tijd hebt om aandacht aan andere facetten van je onderneming te besteden, maar je kan dus ook rekenen op de know-how om je marketingcampagnes succesvol te maken.

Deze heeft niet alleen de vereiste kennis van de verschillende platformen, maar zal ook je marketingstrategie aanpassen aan de behoeften van je bedrijf. Is het doel nieuwe klanten aantrekken? Oude klanten betrekken in het bedrijf of iets anders? Je campagne wordt er helemaal op aangepast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *