17 januari 2022

Wil je stoppen met roken?

E liquid

Wanneer je echt hebt besloten om de sigaretten volledig aan de kant te zetten, kun je voor jezelf een e sigaret met e liquid aanschaffen. Dit is een fijn en handig hulpmiddel om langzaam af te kicken. Uiteraard is het ook mogelijk om meteen te stoppen, de zogenaamde cold turkey, maar ik merkte zelf dat ik dit als lastig ervoer. Steeds wanneer de kans zich aangreep, besloot ik toch weer te gaan roken. Wat kan een sigaret kwaad, voorheen deed ik er zestien op een dag? En zo verzin je steeds meer smoesjes, om uiteindelijk toch weer op een pakje per dag te zitten. 

E liquid

Ik was er klaar mee, en ging in de weer met een e-sigaret

Ik had hier wel al van gehoord en ook meerdere mensen gesproken over het idee van zo’n e-device en ik hoorde veel positieve verhalen. Wat er zo fijn aan is, zijn de smaakjes en dat je de nicotine langzaam kan afbouwen. Dit ging bij mij vrij vlot, omdat het voor mij denk ik vooral verslaafd was om een hijs te nemen, en dat ik eigenlijk er al vrij snel achter kwam dat ik niet zozeer de nicotine nodig had.