16 oktober 2021

Zit je minder lekker in je vel? Deze tips kunnen helpen

2 min read

In deze tijd dat we veel thuis zitten en weinig mensen zien, zijn we meer dan ooit op onszelf aangewezen. Des te belangrijker is het dat je goed in je vel zit. Wanneer dat niet het geval is, kan je het zwaar krijgen in deze tijden. Over het algemeen worden mensen vrolijk van sociaal contact en niemand is er voor gemaakt om wekenlang binnen te blijven. Toch zullen we dit nu massaal moeten doen. Hoe zorg je er nou voor dat je toch goed in je vel blijft zitten?

Blijf aandacht besteden aan je uiterlijk

Wanneer je de deur niet uit hoeft, is het verleidelijk om de hele dag in je huispak rond te lopen met ongekamde haren en een ongewassen gezicht. Tuurlijk kan dit af en toe wel, maar het doet niet veel goeds voor je gemoedstoestand. Dwing jezelf dus om je elke dag gewoon aan te kleden en make-up op te doen, net zoals je altijd doet. Verzorg jezelf. Je zult zien dat je dat een goed gevoel geeft.

Houd sociaal contact

Gezellig langs gaan bij je vrienden of een avondje losgaan in de club zit er nu helaas niet in. Toch zijn er nog talloze andere manieren om in contact te blijven met je vrienden. Met alle technologie van tegenwoordig kan je heel makkelijk videobellen. Plan bijvoorbeeld een gezamenlijke lunch in. Maak lekker eten en tijdens het opeten bel je met je vrienden. Zo is het net of je samen uit lunchen bent gegaan, maar je zit toch veilig in je eigen huis.

Zoek hulp

Merk je nou dat je slechte gemoedstoestand een langere tijd aanhoudt en heb je het idee dat je de balans in je leven kwijt bent? Wellicht dat een paragnost je daarmee kan helpen. Zij hebben helderziende gaven en kunnen zien wat er in jouw hoofd zich afspeelt. Het voordeel is dat je hiervoor niet de deur uit hoeft. Tegenwoordig zijn paragnosten ook online te bereiken via een chat. Het voordeel is dat het laagdrempelig is en dat je er geen verwijzing voor nodig hebt. Ook zit je niet vast aan een langere behandelperiode.