16 oktober 2021

Zomervakantie in eigen land: haal het maximale uit je tuin

2 min read
tuin klaarmaken voor 2020

De coronacrisis heeft er noodgedwongen voor gezorgd dat we de zomer van 2020 grotendeels zullen doorbrengen in eigen land. Volgens de voorspellingen staat ons weer een warme en droge zomer te wachten. Goed nieuws voor mensen met een tuin dus! In dit artikel vertel ik je over hoe je tijdens de komende zomer het maximale uit je tuin haalt.

Het juiste tuinmeubilair

Om optimaal te kunnen genieten in de tuin, mag goed tuinmeubilair natuurlijk niet ontbreken. Hou je ervan om lekker in de tuin te liggen? Dan kun je gaan voor een set lekkere ligstoelen of je kunt een paar loungestoelen kopen. Door te kiezen voor verstelbare loungestoelen kun je de houding naar wens aanpassen.

Heb je jonge kinderen en hou je ervan om lekker in de tuin te eten als het mooi weer is? Dan kun je kiezen voor een picknicktafel. Een picknicktafel is praktisch en valt bij de kinderen vaak in de smaak. Ook kun je natuurlijk kiezen voor een traditionele tuinset.

Lekker eten in de buitenlucht

De zomervakantie staat gelijk aan lekker eten in de buitenlucht. Wij Nederlanders nodigen graag vrienden en familie uit om lekker gezamenlijk te eten. Daarom is een goede barbecue natuurlijk onmisbaar. Je kunt natuurlijk kiezen voor een traditionele barbecue, maar ook de elektrische barbecue of gasbarbecue is de laatste jaren erg populair. De elektrische barbecue is ideaal als je familie of vrienden op bezoek hebt, omdat je snel aan de slag kunt en niet hoeft te wachten totdat de barbecue goed aan staat, zoals met een traditionele barbecue op houtskool het geval is. Een uitgebreid assortiment aan barbecues vind je op www.fonteyn.nl.

Planten en bloemen

Als je een fijne sfeer wil creëren in de tuin, mogen planten en bloemen natuurlijk niet ontbreken. Met groen in de tuin zorg je voor een fijne ambiance, waardoor het nog prettiger wordt om tijd in de tuin door te brengen. Bloemen en planten geven bovendien een rustgevend gevoel. Hou je niet van tuinieren of te veel onderhoud? Er zijn genoeg leuke planten en bloemen die niet al te veel zorg nodig hebben!